diabeteskomplikasjoner

Spørsmål Book Spørsmål: Hei, jeg har en diabetes spørsmålet. Jeg er 21 år gammel og jeg har hatt type I diabetes i 9 år. Jeg har hatt en insulinpumpe siden 2007, som kontrollerer min blodsukker måte bedre enn nåler. Nå er jeg svært godt kontrollert, og selv om jeg får en og annen høyt blodsukker, jeg konstant overvåking mitt blod sukker og korrigere dem umiddelbart. Min A1c er alltid bra når jeg får det sjekket. Så langt har jeg ingen komplikasjoner og min bloodwork er alltid normal. Jeg spiser sunt, og jeg elsker å kjøre, noe jeg gjør et par ganger i uken, om ikke nesten hver dag. Jeg bare lurte på, hvis jeg opprettholde min livsstil, hvor sannsynlig er det at jeg vil få alvorlige komplikasjoner? (F.eks blindhet, amputasjon, nyresvikt?) Jeg leste en artikkel i avisen om en mann som var bare 26 som allerede trengte en nyretransplantasjon. Hvor mye lenger må jeg til det skjer med meg? . Takk

SVAR: Hei. Claire,

Takk for at du spør min mening om «Allexperts»

Det er godt å komme over velinformerte pasienter som tar godt vare på seg selv!

du gjør alt du kan for å forhindre nedstrøms komplikasjoner av diabetes. Utviklingen av komplikasjoner er diktert av mange faktorer, inkludert genetikk. Når det er sagt, bare 35-40% av pasientene utvikler diabetes nefropati. Det er ingen god måte å vite hvem som vil utvikle disse komplikasjonene og når. Nøkkelen ligger i å oppdage disse komplikasjonene tidlig.

Hilsen

Dr. Shah

———- OPPFØLGING ———-

SPØRSMÅL: Så hvis jeg fortsetter med det jeg gjør, og fortsette å få mine vanlige kontrollene og blod arbeid gjort, jo mindre sannsynlig er det at jeg vil ha problemer med nyrene? Som hvis de tar det tidlig nok, kan de fortsatt spare nyrene mine?

Svar

Hei Claire,

Takk for følge opp med meg.

Regelmessige kontroller vil ikke redusere sjansene for å få nyre sykdom, vil de bare plukke dem opp tidligere. I dag er alt vi kan tilby redusere frekvensen av nedgangen i nyrefunksjonen hvis en pasient er plukket opp tidlig.

Hilsen

Dr. Shah

Legg att eit svar